GOD START: Rygge IL - Veum BK 3-2.
Første treningskamp for sesongen ble gjennomført på en meget bra vintermatte i Idrettsparken i går kveld. Litt ujevn oppladning for spillergruppa med tanke på treningsgrunnlaget, men veldig godt å komme i gang med det "nye" juniorlaget. Troppen, hovedsaklig en god mix av årgangene 05-06, fikk en positiv opplevelse samt gode svar på hva som kreves av videre treningsarbeid og fokus. Både individuelt og som lag.
Tema for kampen var frispilling bakfra, samt aggressivt press. Posisjonering og samtidige bevegelser skulle legge grunnlag for godt sikkert pasningsspill og gode muligheter for å skape overtall og gjennombrudd. Spesielt i første omgang så vi mye fine eksempler på det. Vi produserte en haug av målsjanser etter innlegg, gjennomspill og løp i bakrom. Det nystartede Veum-laget hadde store problemer med å følge oss. Vi manglet litt på å være flere folk i boks når innlegget kommer. Vi manglet litt ro og beslutsomhet på avslutningene. Veum-keeperen ble skutt veldig god.
Målene måtte komme etterhvert.
1-0 av Peter Syverud etter flott gjennomspill av høyreback Even Vihervuori. Deretter ble Jone felt innenfor 16 etter ny fint gjennomspill. Noah Wisth satte straffen sikkert i mål.
Mathias H. Andresen var villig og gikk mye i bakrom og truet godt rundt 16-meteren utover i omgangen. 3-0 kontant i mål etter fint forarbeid av Ola Alexandersen på høyre ving.
Frispilling bakfra var det viktigste læringsmålet for dagen. Det fungte stort sett veldig bra. Men 1-3 kom etter litt dårlig, konsentrasjon, litt upresise pasninger og dårlig samhandling. Så her så vi at fokus og konsentrasjon må være på topp.
Etter hvilen fortsatte vi å produsere godt med muligheter, men fikk ingen scoring. Vi gjorde mange bytter slik at hele troppen skulle få testet seg. Vi ble litt mindre presise og utålmodige. Alt skulle rett frem hele tiden, dermed ble det noen farlige kontringer etter feilpasninger. 2-3 kom etter en slik hendelsen og Veum kom brått mer med i kampen.
Men vi klarte heldigvis å dra seieren i land. Godt kjempet og super innsats av samtlige som kom innpå. Erik Holid var et godt eksempel på det.
De som fikk litt ekstra skryt etter denne kampen var Hunar Azad Islam. Veldig presise gjennomspill og mange gode innlegg fra vestreback-pisosjon var en fryd å se på. Defensivt full kontroll. Og så Thomas Pelle styrte sentral midtbaneposisjon meget godt i den omgangen han spilte. Plasserte seg godt for å være spillbar, overblikk og fin kroppsstilling for medtak, flink til å variere pasningsspillet og vende spill. Even Vihervuori (bildet) var sterk i duellspillet og slo mange gode pasninger fra høyreback-posisjon. Godt også å se at kaptein for dagen Peter Syverud (bildet) spille hele 90 minutter. I perioder herjet han med gjestene. En gang klarte han nesten å drible hele Veum. - Jeg måtte bare prøve, gliste han etter kampen. Og det oppsummerer også vårt inntrykk fra sidelinjen. Det var gøy å se på gutta, det var morsom fotball til tider og god stemning både på banen og på benken. Da er jo fotball gøy. Vi gleder oss til neste kamp.
Rygges lag (1-4-3-3): Elias, Hunar, Carl-Henrik, Mathias S, Even, Thomas, Noah, Mathias HA, Jone, Peter, Ola. Innbyttere: Benjamin, William, Leo, Brage, Henrik, Erik, Emil, Demir, Oliver, Markus.